Français

LED screen
000000000  EUR
buitensporige instapkosten

Stop met uw geld aan de banken te doneren

Door de lage spaarrente beleggen Belgen hun geld. De Belgische beleggingsmarkt doet het dus vrij goed. Wat minder geweten is, is dat we schatten dat de Belgische beleggers in 2016 meer dan 818 miljoen euro1 aan buitensporige instapkosten betaald hebben wanneer ze hun geld in fondsen2 belegden.

Meer weten

Stop de buitensporige instapkosten

Als u belegt in deelbewijzen van beleggingsfondsen (een bevek zoals men zegt), rekent uw bank meestal instapkosten aan en zelfs - indien u deze verkoopt - uitstapkosten. Bij Deutsche Bank vragen we doorgaans een minimum aan instap- en uitstapkosten. En dat al 25 jaar. De meeste van de meer dan 1.600 fondsen verdelen we zelfs in België aan 0% instap- en uitstapkosten.

0 %
instapkosten op de meeste fondsen
Deutsche Bank logo
+ 2 %
gemiddeld aan instapkosten op fondsen3
Andere banken
818.051.400 EUR
buitensporige instapkosten

De vergelijking met de andere banken is opvallend. Indien alle Belgische particuliere beleggers in 2016 hun fondsen bij Deutsche Bank hadden gekocht, zouden ze niet het zware bedrag van 818,05 miljoen euro betaald hebben aan buitensporige instapkosten.

Bekijk de details van de berekening

Eerlijke tarieven: de logica zelve

Naast deze instapkosten, maken een reeks bijkomende kosten de factuur nóg duurder. Buitensporige kosten zijn een van de plagen van de banksector waartegen we altijd hebben gevochten. Bij Deutsche Bank streven wij ernaar om ervoor te zorgen dat onze cliënten altijd kunnen profiteren van de beste prijzen van de markt.

ticket

Andere kosten die banken hanteren

  • Beheerskosten voor de zichtrekening
  • Kosten die te maken hebben met dagelijks bankieren (overschrijving, geldafhaling, betaling met de kaart)
  • Kosten voor betaalkaarten
  • Kosten voor het beheer van de effectenrekening
  • Makelaarskosten voor het kopen en verkopen van aandelen
  • Makelaarskosten voor het kopen en verkopen van obligaties
  • Incassokosten voor coupons en dividenden

TOTAAL
ticket-bottom-shadow

Waarom meer betalen aan uw andere bank?

Wist u dat onze cliënten de afgelopen vijf jaar van een cumulatief rendement van meer dan 5 miljard euro genoten hebben? Dus meer dan 6% per jaar? Dat is het beste bewijs van de relevantie van ons model: bij Deutsche Bank neemt u uw financiële toekomst opnieuw zelf in handen. Begin dus vandaag: vergelijk in 3 klikken onze prijzen met die van andere banken. En ontdek uw voordeel.

1 Bekijk de details van de berekening.

2 De term ‘fonds’ wordt doorgaans gebruikt om een collectieve beleggingsinstelling aan te duiden. Die kan onder het statuut van UCITS (icbe) dan wel niet-UCITS vallen en verschillende juridische vormen aannemen (SICAV, FCP, …). Een ICB kan bestaan uit compartimenten.

3 Schatting Deutsche Bank.